Gazze'de geçici ateşkesin 4. günü: 33 Filistinli kadın ve çocuk serbest kaldı

Gazze'de geçici ateşkesin 4. günü: 33 Filistinli kadın ve çocuk serbest kaldı

İsrail ve Hamas arasında başlayan 'insani yardım' anlaşmasında son güne girilmesinin ardından Gazze'de insani aranın 2 gün daha uzatılmasına karar verildi. Gazze'de geçici ateşkesin 4. gününde Hamas, 11 İsrailliyi daha serbest bıraktı. Hamas, rehineleri teslim ettiği dakikaların görüntülerini yayınladı. Öte yandan, İsrail hapishanelerindeki Filistinli 33 kadın ve çocuk esir de serbest bırakıldı.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansar, Katar’ın devam eden arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze'deki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Hamas, varılan mutabakat kapsamında abluka altındaki Gazze'deki 11 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

Bu gelişmeyle birlikte İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatında şu ana kadar 51 İsrailli serbest bırakılmış oldu.

Ensari, serbest bırakılacak Filistinli esirlerden 30'nun 18 yaş altı çocuk, 3'nün de kadın olduğunu kaydetti.

FİLİSTİNLİ 33 KADIN VE ÇOCUK DA SERBEST

İsrail hapishanelerindeki Filistinli 33 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN