UNICEF'ten korkutan Gazze açıklaması: Savaş alanı salgının habercisi

UNICEF'ten korkutan Gazze açıklaması: Savaş alanı salgının habercisi

İsrail'in Kudüs'e karşı devam ettirdiği zulmü yerinde yorumlayan UNICEF Sözcüsü James Elder; "Gazze'de yıkılmış apartman bloklarını, yerdeki molozları, havaya uçmuş arabaları görüyorum. Üzüntü burada Gazze'de kök salmış gibi" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Hamas ile İsrail arasında devam eden 'insani ara'da İsrail'in Kudüs'e yaşattığı zulmü gözlemlemek için geldiği Gazze'de açıklamalarda bulundu. Sözcü Elder yaptığı açıklamada, "Gazze'deki durum altyapının tahrip edilmesi ve insanların evlerinden kaçmasıyla tamamen umutsuz bir hale bürünmüş" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ ALANI BİR SALGININ HABERCİSİ"

Gazze'ye gerçekleştirdiği ziyarette UNICEF sözcüsü James Elder açıklamasında salgın hastalık riskine dikkat çekerek, "Burası bir savaş alanı. Burada okula gitmeyen, aşırı kalabalık kamplarda kalan, üşüyen, yeterli yiyeceği ve suyu olmayan, risk altında olan yüz binlerce çocuk var. Bu durum olası bir salgın hastalığın habercisi" sözlerine yer verdi.

Sözcü Elder ayrıca açıklamasında, "Gazze'de yıkılmış apartman bloklarını, yerdeki molozları, havaya uçmuş arabaları görüyorum. Bu durum belki sadece bir travma ya da üzüntü. Üzüntü burada Gazze'de kök salmış gibi" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Kudüs'e karşı devam ettirdiği yoğun saldırılarda şu ana kadar 6 binden fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 15 bin kişi öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN