Gazze'deki doktorlardan yeni uyarı: Durum felaket hızla yayılıyor

Gazze'deki doktorlardan yeni uyarı: Durum felaket hızla yayılıyor

İsrail'in Gazze işgalini genişletmeye devam etmesi nedeniyle yerinden olan sivillerin yol açtığı aşırı kalabalık nedeniyle, Gazze'de bulaşıcı hastalıklar hızla yayılıyor. Nasser Hastanesi'nde çalışan gönüllü doktor Yousef Adnan "Şu anda hastanedeki durum felaket" diyerek salgının hızla yayıldığı uyarısını yaptı.

İsrail ev, okul, hastane demeden Gazze'deki sivilleri bombalamaya devam ediyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasser Hastanesinde çalışan doktorlar, The Independent'a bombalanan Nasser Hastanesi'ndeki insanların hasyatlarının aynı zamanda bulaşıcı hastalık tehlikesiyle de karşı karşıya olduğunu anlattı.

'HIZLA YAYILIYOR'

Doktorlar, göç etmek zorunda kalan sivillerin yol açtığı aşırı kalabalık yüzünden bulaşıcı hastalıkların bölgede hızla yayıldığını ifade etti. Yenidoğanlar için gerekli aşıların eksik olduğunu söyleyen doktorlar ayrıca, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Han Yunus'ta hayatını kaybedenler ve yaralananlarla da ilgilenmek zorunda olduklarını ifade etti.

iiii.jpg

'TIBBİ EKİPMAN EKSİK, TEMİZ SUYA ERİŞİM SINIRLI'

Gönüllü doktor Asem Mohammed tıbbi ekipman eksikliğinin ve temiz suya sınırlı erişimin, hastane ve çevresindeki durumu daha da kötüleştirdiğini söyleyerek "mantar enfeksiyonları, deri enfeksiyonları ve zatürre gibi bulaşıcı hastalıkların yanı sıra epidemiyolojik sorunlarla dolup taştı" ifadelerini kullandı.

Bir diğer gönüllü doktor Yousef Adnan da yaşananlarla ilgili "Şu anda hastanedeki durum felaket, salgınlar hızla yayılıyor" dedi.

asasas.jpg

DSÖ: HASTALAR, YERDE ACI İÇİNDE, ÇIĞLIKLAR ATARAK TEDAVI GÖRÜYOR

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin dün X sosyal medya platformundan yaptığı

"Dün ekibimiz Gazze'nin güneyindeki Nasser Hastanesini ziyaret etti. Hastanede kapasitesinin 3 katı üstünde, 1000 hastaya bakılıyor. Tesisin her köşesini dolduran sayısız insan barınak arıyor. Hastalar yerde acı içinde, çığlıklar atarak tedavi görüyor. Bu koşullar, sağlık hizmetlerinin sağlanması açısından hayal edilemeyecek kadar yetersiz" açıklamayla Gazze'de devam eden bombardımana ilişkin bölgenin dehşet verici olduğunu vurgulamıştı.

Öte yandan, Gazze'de, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in yaptığı saldırılarda ölü sayısı çığu kadın ve çocuk olmak üzere 15 bin 523'e, yaralı sayısı da 41 bin 316'ya yükseldi.

gggg-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN