Göçmen teknesi İspanya'ya ulaştı: 4 kişi ölü bulundu

Göçmen teknesi İspanya'ya ulaştı: 4 kişi ölü bulundu

Afrika ülkesi Moritanya'dan yola çıkan göçmen teknesi İspanya'nın Kanarya Adaları'na ulaştı. İspanya Deniz Kurtarma Servisi dört göçmenin ölü bulunduğunu, 64 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

İspanya Deniz Kurtarma Servisi Afrika ülkesi Moritanya'dan gelen bir teknenin tehlikeli bir Atlantik yolculuğunun ardından İspanya'nın Kanarya Adaları'na ulaşması sonucu dört göçmenin ölü bulunduğunu ve 64 kişinin kurtarıldığını söyledi.

AP'de yer alan habere göre hizmet, göçmenlerin Salı akşamı geç saatlerde El Hierro adasına vardıklarını, hayatta kalanların arasında iki kadın ve dokuz çocuğun da bulunduğunu söyledi.

Sağlık durumu kötü olan iki kişi helikopterle Tenerife adasındaki bir hastaneye nakledilirken, diğer 14 kişi de hipotermi nedeniyle tedavi edilmek üzere El Hierro'daki yerel bir hastaneye götürüldü.

2 AYDA 12 BİN GÖÇMEN İSPANYA'YA ULAŞTI

İspanya içişleri bakanlığına göre, yılın ilk iki ayında Batı Afrika'daki yoksulluk, çatışma ve istikrarsızlıktan kaçan yaklaşık 12 bin göçmen İspanyol takımadalarına ulaştı. Bu, geçtiğimiz yıl adalara ulaşanların sayısının altı katından fazla.

Göçmenlerin çoğu, Moritanya kıyılarından korsan olarak bilinen balıkçı tekneleriyle ayrılıyor ve birkaç gün boyunca kuvvetli rüzgarlara ve Atlantik akıntılarına karşı yol alıyor. Binlerce kişi bu riskli yolculuktan sağ kurtulurken, birçoğu da yol boyunca ölüyor ya da kayboluyor ve kalıntılar bazen Atlantik'in diğer yakasına sürükleniyor.

Uluslararası Göç Örgütü'nün Kayıp Göçmenler Projesi'ne göre, 2024'te Kanarya Adaları'na ulaşmaya çalışan en az 191 göçmenin öldüğü veya kaybolduğu bildirildi. Ancak bu sayının eksik sayıldığına inanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN