Sahneden tuvale 'Tüm Renklerin Aryası'

Sahneden tuvale 'Tüm Renklerin Aryası'

İstanbul Modern, Türkiye’nin öncü opera sanatçısı ve çok yönlü sanat figürü Semiha Berksoy’un sanatsal pratiğini, ‘Tüm Renklerin Aryası’ sergisi ile mercek altına alıyor.

Flormar sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, Berksoy’un sahne sanatlarından görsel sanatlara uzanan, sınırları aşan üretimini kapsamlı bir seçkiyle izleyiciyle buluşturuyor. Müze, bu büyüleyici yolculuğu daha yakından deneyimlemek isteyenler için özel rehberli turlar düzenliyor. Ayda iki kez, çarşamba günleri gerçekleşen küratörlü ve rehberli turlar, sanatçının erken dönem desenlerinden opera temalı resimlerine, otoportrelerinden ikonik çarşaf resimlerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor. 11 Mart saat 14.30’da müze uzmanı eşliğinde düzenlenecek genel sergi turu ise, Berksoy’un sanatsal evrimine dair bütünsel bir bakış sunuyor. 18 Mart saat 11.00’de ise şef küratör Öykü Özsoy Sağnak’ın anlatımıyla gerçekleşecek ‘Otoportreler’ tematik turu, sanatçının iç dünyasını ve kendini ifade biçimlerini görünür kılıyor. Müze bileti alanlara katılımın ücretsiz olduğu bu özel turların kontejanı ise 25 kişiyle sınırlı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN