Günde 200 kilo uyuşturucu yapılıyordu: İspanya polisinden ‘mega laboratuvar’a baskın

Günde 200 kilo uyuşturucu yapılıyordu: İspanya polisinden ‘mega laboratuvar’a baskın

İspanyol polisi, günde 200 kilograma kadar uyuşturucu üretme kapasitesine sahip bir laboratuvara baskın düzenledi. Birçok ülkeden çalışana sahip Avrupa'nın en büyük kokain tesisine yapılan baskında 18 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İspanya'nın Policia Nacional kuvvetinden memurlar, Portekiz ve Kolombiya'daki mevkidaşlarıyla birlikte çalışarak, ülkenin Galiçya bölgesindeki “mega laboratuvarı” keşfettikten ve bir dizi tutuklama yaptıktan sonra bin 300 kilogram kokain bazlı macun ve 151 kilogram işlenmiş kokain ele geçirdi.

Operasyonun ardından polisin yaptığı açıklamada, "Pontevedra eyaletinde bulunan mega laboratuvar, kokain üretmek için günde 24 saat vardiyalı çalışan 'aşçıları' ile faaliyetlerini sürdürüyordu. Dağıtılan suç örgütünün son derece karmaşık ve farklı görevleri iyi organize edilmiş üyeleri güçlü güvenlik önlemleri alıyordu" ifadeleri kullanıldı.

AYLAR SÜREN OPERASYON

Soruşturma, geçtiğimiz ekim ayında, polisin Las Palmas'ta bulunan ve bazı üyeleri Kolombiyalı uyuşturucu tedarikçileriyle bağlantıları nedeniyle daha önce soruşturulmuş olan bir suç çetesiyle karşılaşmasıyla başladı.

Polisin soruşturmasıyla, Madrid yakınlarında çetenin büyük miktarda kimyasal ürün deposu olarak kullandığı bir eve ve Pontevedra'da kokain laboratuvarı için malzemelerin de tutulduğu bir sanayi bölgesine ulaşıldı.

Çok geçmeden memurlar, Kolombiyalı aşçı, mühendis ve noter olarak bilinen iki Meksikalının ağır metal silindirlerin içine gizlenmiş kokain konusunda uzmanlaşmış çok uluslu bir suç girişimini keşfetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN