Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'den istifa

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'den istifa

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili görevinden istifa ettiğini bildirdi. İki ayrı dönemde toplam beş yıl boyunca başbakanlık görevini üstlenen Garibaşvili, "Görevler geçicidir. Sonsuz olan sadece vatan ve Tanrı'dır" dedi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Tiflis'teki Hükümet Binası'nda canlı yayında ulusa seslenen Garibaşvili, ülkemize hizmet ettiği süre boyunca elde ettikleri sonuçlardan gurur duyduğunu ifade etti. Başbakan, iktidar partisi Gürcü Hayali'nin demokratik ilkelere saygı gösterdiğini belirterek, iç rotasyonun bir gereklilik olduğunu ve bu nedenle istifa kararı aldığını açıkladı.

Garibaşvili, Gürcü Hayali Partisinin siyasi konseyinden genel başkanlık görevinin teklif edildiğini ve konunun 1 Şubat'taki parti kongresinde ele alınacağını duyurdu.

İki ayrı dönemde toplam beş yıl boyunca başbakanlık görevini üstlenen Garibaşvili, "Görevler geçicidir. Sonsuz olan sadece vatan ve Tanrı'dır." ifadesini kullanarak, vatanına hizmet etmek amacıyla geldiği görevden uygun bir zamanda ayrıldığını belirtti. Gürcistan'da bu sonbaharda parlamento seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Garibaşvili, partisinin bu seçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Gürcü Hayali Partisinin yeni başbakan adayının, 45 yaşındaki Milletvekili Prof. Dr. İrakli Kobakhidze olacağı iddia ediliyor. Anayasa gereği, iktidar partisinin yeni başbakan adayını bir hafta içinde Cumhurbaşkanına sunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN