Hindistan'da çöken köprünün güvenlik sertifikası yokmuş

Hindistan'da çöken köprünün güvenlik sertifikası yokmuş

Hindistan yetkilileri, ülkenin batısındaki Gujarat eyaletinde Pazar günü çöken ve en az 141 kişinin ölümüne yol açan yaya köprüsünün güvenlik sertifikası olmadığını açıkladı. Köprü faciası ile ilgili yürütülen soruşturmada 9 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Hindistan'ın Morbi kentinde bulunan köprü, bir özel şirketin (Oreva) yedi ay süren bakım ve onarım çalışmaları sonrasında Çarşamba günü yeniden açılmıştı. BBC Guceratça Servisi’ne konuşan bir polis yetkilisi, olayla ilgili sekiz kişinin ifadesinin alındığını söyledi.

400 KİŞİ BULUNUYORDU

Kent yetkilileri, onarımın ardından köprüye sertifika verilmediğini açıkladı. Şirket sözcüsü ise olay öncesinde köprünün orta kısmında çok sayıda insan bulunduğu ve bazılarının köprüyü sallamaya çalıştığını söyledi. Yetkililer, Divali Festivali’nin son günü kutlamalarda 500’e yakın kişinin asma köprüde bulunduğunu ve köprüyü tutan kablolardan birinin koptuğunu kaydetti. Çöktüğü sırada köprüde yaklaşık 400 kişi bulunuyordu. Düşenlerin bir kısmı kurtarıldı. Kurtarma operasyonunun kapsamı, kayıpların yaşamından umut kesilmesi nedeniyle azaltıldı.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Morbi kentindeki Machchhu Nehri üzerinde bulunan asma köprünün dün çökmesi sonucu yaşanan facia ile ilgili yürütülen soruşturmada 9 kişi tutuklandı. Polis, tutuklananlar arasında köprünün bakımı ve işletilmesi için geçtiğimiz mart ayında 15 yıllık sözleşme imzalayan Oreva Group’un yöneticileri, köprüdeki bilet memurları ve güvenlik görevlilerinin bulunduğunu ifade etti. Başmüfettiş Ashok Yadav, facia ile ilgili polisin özel bir soruşturma ekibi oluşturduğunu belirterek, “Suçluların kaçmasına izin vermeyeceğiz. Kimseyi bağışlamayacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN