Hindistan'da patlama: 1 kişi öldü

Hindistan'da patlama: 1 kişi öldü

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinin başkenti Imphal'daki bir üniversitede dün gece patlama meydana geldi. Olay nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise yaralandığını açıklandı. Yetkililer, el yapımı patlayıcının (IED) patlamasının sorumluluğunu henüz hiçbir grubun üstlenmediğini söyledi.

Yetkililer, dün gece Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinin başkenti Imphal'daki bir üniversitede meydana gelen bomba patlamasında bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre bomba, Imphal West bölgesindeki DM Üniversitesi kampüsünde bulunan bir öğrenci organizasyonu olan Tüm Manipur Öğrenci Birliği'nin (AMSU) ofisinde patladı.

Yetkililer, iki yaralının hemen hastaneye kaldırıldığını, birinin yaralandığını, bir kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

MEİTEİ'LERE AİT OFİS ATEŞE VERİLDİ

El yapımı patlayıcının (IED) patlamasının sorumluluğunu henüz hiçbir grubun üstlenmediği belirtildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Meitei çıkarlarını temsil eden bir sivil toplum örgütü olan Birleşik Komite Manipur'un ofisi ateşe verildi.

Manipur, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana çoğunluktaki Meitei toplulukları ile azınlık Kuki toplulukları arasında ekonomik faydaların ve kabilelere verilen kotaların paylaşılması konusunda şiddetli çatışmalara sahne oldu. Çatışmalarda 200'e yakın kişi hayatını kaybetti.

Meitei topluluğunun yaşadığı Imphal şehri, çatışmanın ilk çıkışından bu yana birçok şiddet olayına tanık oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN