Hindistan’daki seçimlerde Başbakan'ın partisi yenilgiye uğradı

Hindistan’daki seçimlerde Başbakan'ın partisi yenilgiye uğradı

Hindistan’da Başbakan Modi’nin partisi yaklaşık 1 aydır süren eyalet meclisi seçimlerinde sadece bir eyaleti kazanabildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin partisi Bharatiya Janata (BJP), kesin olmayan ilk sonuçlara göre Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Batı Bengal eyaletinde yenilgiye uğradı. 

Eyalette üçüncü kez Mamata Banerjee liderliğindeki Trinamool Kongre Partisi (TMC) kazandı. 

Tamil Nadu eyaletinde ise Dravida İlerleme Federasyonu Partisi (DMK) kazanırken, BJP ile ittifak yapan Tüm Hindistan Anna Dravida Munnetra Kazhagam'ı (AIADMK) ise seçimden ikinci parti olarak çıktı. 

BJP Kerela eyalet meclisinde hiç sandalye kazanamazken, Sol Demokratik Cephe (LDF) iktidardaki yerini korudu. 

Puducherry Birlik Toprağı'nda Tüm Hindistan NR Kongresi (AINRC) mecliste çoğunluğu elde etti. 

BJP, Puducherry Birlik Toprağı'nda, Tamil Nadu, Kerala ve Batı Bengal'de kayda değer bir başarı elde edemezken, sadece Assam eyaletinde başarılı olabildi. 

"SALGINDAN ÇOK SEÇİM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIKI VERDİ"

Salgının etkisi altındaki Hindistan’da Başbakan Modi, virüsün yayılmasının önüne geçmek yerine seçim çalışmalarına odaklandığı için eleştirilmişti. 

Sağlık uzmanları, ülke genelinde vaka ve ölü sayılarında son günlerde görülen artışta, yürütülen seçim kampanyalarının ve mitinglerin önemli bir etkisi olduğunu dile getirmişti. 

Seçimlerin yapıldığı eyaletlerde çiftçiler, BJP’ye karşı kampanya yürüttü. 

Modi hükümeti, ülkede çiftçilerin tepkisini çeken ve aylarca protestolara neden olan yeni tarım yasasını çıkarmıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN