Hindistan'dan Rusya'ya insan kaçakçılığı

Hindistan'dan Rusya'ya insan kaçakçılığı

Rusya Ukrayna ile devam eden savaşta ülke dışından asker arayışını sürüdürüyor. Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu (CBI), Hint vatandaşlarını Ukrayna'daki savaşta Rus güçleriyle savaşmaya ikna eden 'büyük bir insan kaçakçılığı ağını' çökerttiğini duyurdu.

Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu (CBI), Hint vatandaşlarını Ukrayna'daki savaşta Rus güçleriyle savaşmaya ikna etmek için sahte iddialar kullanan 'büyük bir insan kaçakçılığı ağını' çökerttiğini duyurdu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre olay, Rusya'ya iş veya turizm için gelen Hintli erkeklerin daha sonra Ukrayna'ya karşı savaşa katılmaya zorlandığını veya kandırıldığını söyleyen çok sayıda basında çıkan haberlerin ardından geldi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı Rus ordusunun ağır kayıplarıyla sonuçlandı. Yerli halk arasında sevilmeyen zorunlu askerliği sınırlamak isteyen Moskova, Orta veya Güney Asya ve diğer ülkelerden yabancı askerleri kendine çekiyor.

'HİNTLİ VATANDAŞLAR YÜKSEK MAAŞLI İŞLERLE KANDIRILIYOR'

CBI, kaçakçılık ağının "Hint vatandaşlarını sosyal medya kanalları aracılığıyla ve aynı zamanda yerel bağlantıları aracılığıyla Rusya'da yüksek maaşlı işler için cezbettiğini" söyledi.

CBI ayrıca "İnsan ticareti mağduru olan Hindistan uyrukluların muharebe eğitimi alması ve istekleri dışında Rusya - Ukrayna Savaş Bölgesi'ndeki ön üslerde konuşlandırılarak hayatlarının büyük tehlikeye atılması sağlandı. Mağdurlardan bazılarının da öldürüldüğü tespit edildi. Savaş bölgesinde ağır yaralandı." ifadesini kullandı.

Guardian ve diğer medya kuruluşları ayrıca Ukrayna'da Rusya adına savaşan bazı Hint vatandaşlarının da öldürüldüğünü bildirdi. CBI, Hindistan çevresindeki şehirlerde 13 farklı yere baskınlar düzenlediğini ve yurt dışına gönderilen en az 35 Hintli tespit ettiğini söyledi. 35 kişinin tamamının Ukrayna'ya gönderilip gönderilmediği belirtilmedi.

Hindistan hükümetinin bir sözcüsü, "Hindistan Büyükelçiliği'nin ilgili Rus yetkililerle erken terhis kararı aldığını biliyoruz. Tüm Hintlileri bu çatışmadan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi.

CBI, "Genel kamuoyuna, şüpheli işe alım kurumları ve acenteleri tarafından verilen bu tür sahte iş vaatlerinin tuzağına düşmemeleri yönünde bir çağrıda bulunulmaktadır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN