Hindistanlı çiftçiler Yeni Delhi'ye yürüyecek

Hindistanlı çiftçiler Yeni Delhi'ye yürüyecek

Hindistanlı çiftçiler, bakanlarla yapılan görüşmelerde binlerce kişinin başkente giden otoyollarda kamp kurduğu 2021'de vaat edilen daha iyi mahsul fiyatları da dahil olmak üzere konularda ilerleme kaydedilememesinin ardından protesto kararı aldı. Çiftçiler bugün Yeni Delhi'ye protesto yürüyüşüne devam etmeyi planlıyor.

Hindistanlı çiftçiler protesto kararı aldı.

Reuters’ta yer alan habere göre çiftçiler, bakanlarla yapılan görüşmelerde binlerce kişinin başkente giden otoyollarda kamp kurduğu 2021'de vaat edilen daha iyi mahsul fiyatları da dahil olmak üzere konularda ilerleme kaydedilememediğini belirtiyor.

Tarım sendikaları, hükümeti daha yüksek devlet desteği veya fiyat garantisi sağlamayı ve çiftçilerin gelirini ikiye katlama vaatlerini yerine getirmeyi taahhüt eden bir yasa çıkarmaya zorlamayı umuyor.

Dün sendika liderleri ile hükümet arasında yapılan görüşmelerde sonuç alınamadı; çiftçiler, hükümetin taleplerini karşılama konusunda yavaş yavaş ilerlediğini söyledi.

POLİS BAZI YOLLARI KAPATTI

Punjab Kisan Mazdoor Sangharsh Komitesi (KMSC) genel sekreteri Sarwan Singh Pandher, ANI haber ajansına verdiği demeçte, "Hükümet hiçbir konuda güçlü bir karar alamadı. Şu anda süre vermenin uygun olmadığını düşündük" dedi.

Tarım Bakanı Arjun Munda, görüşmelerin ardından gazetecilere, bazı sorunların çözüldüğünü ancak daha fazla tartışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. "Her sorun tartışılarak çözülebilir. Çözüm getireceğimize dair umutluyuz" dedi.

Polis, Yeni Delhi'de büyük toplantıları yasakladı ve çiftçilerin çoğunun yürüyüşe başladığı kuzeydeki Pencap eyaletinden başkente giden ana yolların bazı kısımlarını kapattı.

KMSC başkanı Sukhwinder Singh Sabhra dün geç saatlerde ANI'ye verdiği demeçte, kuzeydeki ekmek ambarları olan Pencap ve Haryana dahil eyaletlerdeki çiftçilerin Delhi'ye yürümeye hazır olduklarını söyledi.

Hükümet, bir referans noktası belirlemek amacıyla her yıl 20'den fazla ürün için destek fiyatlarını açıklıyor, ancak devlet kurumları yalnızca destek seviyesinde pirinç ve buğday satın alıyor ve bu, bu iki ürünü yetiştiren çiftçilerin yalnızca yüzde 6'sına fayda sağlıyor.

Modi yönetimi 2021'de çiftçilerin protestosunun ardından tarım yasalarını yürürlükten kaldırdığında hükümet, tüm çiftlik ürünleri için destek fiyatları sağlamanın yollarını bulmak üzere yetiştiriciler ve hükümet yetkililerinden oluşan bir panel kuracağını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN