Hintli eski siyasetçiye canlı yayında saldırı: Kardeşiyle beraber hayatını kaybetti

Hintli eski siyasetçiye canlı yayında saldırı: Kardeşiyle beraber hayatını kaybetti

Hindistan’da eski siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, polis korumasıyla hastaneye götürüldükleri sırada yapılan canlı yayında başlarından vurularak öldürüldü.

Hindistan’da adam kaçırmaktan müebbete mahkum edilen eski siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, Uttar Pradeş eyaletinde polis koruması altında hastaneye götürüldükleri sırada yapılan canlı yayında başlarından vurularak öldürüldü.

Görüntülerde, saldırganların Atiq Ahmed ve kardeşini yakın mesafeden başlarından vurmalarının ardından kurşun yağdırdıkları görüldü.

SALDIRGANLAR GAZETECİ KILIĞINDA

Canlı yayındaki saldırıdan saniyeler önce Atiq Ahmed’e polis tarafından vurularak öldürülen oğlunun cenazesine katılıp katılmadığı sorusunun yöneltildiği ve Atiq Ahmed’in son sözlerinin "Bizi almadılar, biz de gitmedik" olduğu duyuldu.

Gazeteci kılığına giren 3 saldırgan, suikasttan sonra polise teslim olurken, saldırıyı ünlü olmak için işlediklerini belirtti. Polis, saldırıda 1 polisin ve 1 gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

SUÇ DÜNYASINDAN SİYASETE

1979 yılında dikkat çekmeye başladığı suç dünyasından siyasete atılan Atiq Ahmed, Uttar Pradeş eyaletinde yürürlüğe giren Gangster Yasası uyarınca tutuklanan ilk kişi olmuştu.

Hakkında adam kaçırma ve cinayetle beraber yüze yakın dava açılan Ahmed, 2008’den bu yana hapiste bulunuyordu. Atiq Ahmed, 2006’da Umesh Pal’ın kaçırılması ile ilgili görülen davada mahkeme tarafından 28 Mart’ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN