Husiler'den Aden Körfezi'nde petrol tankerine saldırı

Husiler'den Aden Körfezi'nde petrol tankerine saldırı

Husilerin Aden Körfezi'nde Rus petrolü taşıyan Marshall Adaları bandıralı bir İngiliz tankerine füzeli saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. ABD ordusu, Husilerin gemisavar füzesinin dün Aden Körfezi'nde bir petrol tankerine hasar verdiğini, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmediğini ve ABD Donanması'na ait bir geminin yardım sağladığını söyledi.

Yemen'deki Husiler Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldırılarının ardından Husilerin bu kez Aden Körfezi'nde Rus petrolü taşıyan Marshall Adaları bandıralı bir İngiliz tankerine füzeli saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Reuters'ta yer alan habere göre ABD ordusu, Husilerin gemisavar füzesinin dün Aden Körfezi'nde bir petrol tankerine hasar verdiğini, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmediğini ve ABD Donanması'na ait bir geminin yardım sağladığını söyledi.

Saldırı sonrası gemide yangın çıktığı ancak daha sonra kontrol altına alındığı ifade edildi.

ABD Merkez Komutanlığı, Marshall Adaları bandıralı Marlin Luanda'nın imdat çağrısı yaptığını ve hasar bildirdiğini söyledi. USS Carney ve diğer koalisyon gemilerinin petrol tankerine yardım sağladığı belirtildi.

Merkezi Komuta, yaklaşık sekiz saat sonra ABD ordusunun Kızıldeniz'i hedef alan ve fırlatılmaya hazır bir Husi gemisavar füzesini imha ettiğini söyledi.
Füzenin "bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması gemilerine yönelik yakın bir tehdit oluşturduğu" belirtildi.

HUSİLER SALDIRIYI DOĞRULADI

Husilerin askeri sözcüsü Yaha Sarea ise saldırıyı doğrulayarak, 'bir dizi deniz füzesi' kullanıldığını açıkladı. Saldırının zulme uğrayan Filistin halkının intikamı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek ve dayanışma ile ABD ve İngiltere'nin saldırılarına karşılık düzenlediğini ifade eden Sarea, Gazze’de ateşkes ilan edilip bölgeye ilaç ve gıda girişine izin verilene kadar 'askeri operasyonlara' devam edeceklerini vurguladı.

İran destekli Husiler, geçtiğimiz kasım ayından bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Aden Körfezi ve Kızıldeniz'de seyahat eden gemilere yönelik birçok saldırı gerçekleştirmişti. ABD ve İngiltere bu saldırıları durdurmak için karşı saldırılarda bulunmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN