Husiler'den Aden Körfezi'ndeki gemiye füze saldırısı

Husiler'den Aden Körfezi'ndeki gemiye füze saldırısı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husiler'in Aden Körfezi'nde bir konteyner gemiyi hedef aldığını bildirdi. Düzenlenen iki gemisavar balistik füze saldırısından birinin gemiye isabet ederek, 'hasara yol açtığı belirtildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husiler tarafından Aden Körfezi'ndeki M/V MSC SKY II konteyner gemisine düzenlenen iki gemisavar balistik füze saldırısından birinin gemiye isabet ederek, 'hasara yol açtığını açıkladı.

CENTCOM yaptığı açıklamada, ilk raporlarda herhangi bir yaralanmanın bulunmadığını ve Liberya bayraklı, İsviçre mülkiyetindeki konteyner gemisinin yardım talep etmediğini ve yoluna devam ettiğini belirtti.

Husileri gemileri hedef almaya devam ediyor

İran yanlısı Husilerin askeri sözcüsü dün yaptığı açıklamada, gemiyi 'bir dizi uygun deniz füzesi' ile hedef aldıklarını söyledi. Husiler, Gazze'deki İsrail-Hamas savaşında Filistinlileri desteklemek için Kızıldeniz nakliye hatlarını hedef alıyor.

ABD ordusu, Husilerin ayrıca Yemen'den güney Kızıldeniz'e gemisavar balistik füze fırlattığını, ancak bunun ticari gemilere veya ABD Donanması gemilerine herhangi bir zarar vermeden veya yaralanmadan suya düştüğünü söyledi.

Açıklamada, CENTCOM güçlerinin bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması gemilerine "yakın bir tehdit" oluşturan iki gemisavar seyir füzesine karşı "meşru müdafaa" saldırıları düzenlediği belirtildi.

ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husi hedeflerine saldırı düzenledi ve milisleri terörist grup olarak tanımladı. Husilerin Kızıldeniz saldırıları küresel gemi taşımacılığını sekteye uğrattı, firmaları Güney Afrika çevresinde daha uzun ve daha pahalı yolculuklara yönelmeye zorladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN