IMF’den korkutan uyarı: Tahıl anlaşmasının uzatılmaması gıda güvensizliğini şiddetlendirecek

IMF’den korkutan uyarı: Tahıl anlaşmasının uzatılmaması gıda güvensizliğini şiddetlendirecek

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’nı uzatmamasına ilişkin tartışmalar sürerken, IMF’den bir yetkili, durumun küresel gıda güvensizliğini şiddetlendirme ve özellikle yoksul ülkelerde fiyatların artmasına neden olma tehdidi oluşturduğu konusunda uyardı.

17 Temmuz'da süresi sona erdikten sonra uzatılmayan tahıl anlaşmasına ilişkin İngiliz basınına konuşan Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) bir sözcü, "Anlaşmanın uzatılmaması, özellikle Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Güney Asya'dakiler olmak üzere Ukrayna'dan yapılan sevkiyatlara büyük ölçüde güvenen ülkelere gıda tedarikini etkiliyor" ifadelerini kullandı.

İsmini gizleyerek Reuters’a konuşan sözcü, "Gıda güvenliği görünümünü kötüleştiriyor ve özellikle düşük gelirli ülkeler için küresel gıda enflasyonunu artırma riski taşıyor" diye ekledi.

‘GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN KRİTİK’

Dünyanın tahıl ihtiyacını karşılayan ülkeler arasında başı çeken ülkelerden Ukrayna’daki durumu değerlendiren sözcü, anlaşmanın Ukrayna'dan küresel pazara tahıl ve gübre ihracatını kolaylaştırması ve böylece uluslararası gıda fiyatları üzerindeki baskıyı hafifletmesi açısından küresel gıda güvenliği için önemli faktör olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN