İngiltere Başbakanı Johnson, 'enerji' için BAE'de

İngiltere Başbakanı Johnson, 'enerji' için BAE'de

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası en sert yaptırım kararlarını alan ve Putin'i doğrudan hedef göstermesiyle dikkat çeken İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'enerji ortaklarından' Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Johnson'un ayrıca buradaki temaslarından sonra Suudi Arabistan'a geçmesi bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrası en sert tavrı alan lider olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Körfez turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ulaştı.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan haberde, "Dost ülke İngiltere Başbakanı Johnson'ın bölgesel turu çerçevesinde BAE'ye geldiği" belirtildi.

ENERJİ VURGUSU

Johnson'ın başkent Abu Dabi'daki havalimanında BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş tarafından karşılandığı aktarıldı.

Boris Johnson da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

"Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı ziyaret ediyorum. Her iki ülke, Rusya'nın benzeri görülmemiş yasa dışı acımasız işgalinden sonra bölgenin güvenliği ve küresel enerji piyasalarının ana ortaklarındandır."

SIRADA SUUDİ ARABİSTAN VAR

İngiltere Başbakanı Johnson'ın BAE'li yetkililer ile temaslarının ardından gün içinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geçmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN