İngiltere Rus varlıklarının tamamını Ukrayna'ya borç vermeye hazır

İngiltere Rus varlıklarının tamamını Ukrayna'ya borç vermeye hazır

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Cameron Londra'nın, Rusya merkez bankasının İngiltere'de dondurulan tüm varlıklarını Kiev'e borç vermeye hazır olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron yaptığı açıklamada, Moskova'nın topyekün savaş sonrasında Ukrayna'ya tazminat ödemek zorunda kalacağı gerekçesiyle Londra'nın, Rusya merkez bankasının İngiltere'de dondurulan tüm varlıklarını Kiev'e borç vermeye hazır olduğunu söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Batılı ülkeler ve diğer ortaklar 2022'deki tam ölçekli işgalin başlangıcında Rus merkez bankasının yaklaşık 300 milyar dolarlık varlığını hareketsiz bıraktı. Bu fonların Ukrayna'nın yeniden inşasına kanalize edilmesinin yasallığı konusundaki tartışmalar müttefiklerin parayı transfer etmesini engelledi, ancak ABD askeri yardımında devam eden gecikmeler aciliyetin artmasına neden oldu.

İNGİLTERE'DE YAKLAŞIK 25 MİLYAR POUND BULUNDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Cameron'a göre varlıklar, tazminatların ödenmesinde teminat olarak kullanılacak. Moskova'nın tazminatı ödemesi durumunda Ukrayna'nın müttefiklerinin parayı geri alacağını bilerek "sendikasyon kredisi veya tahvil gibi bir şeyi" kullanma fırsatının bulunduğunu söyledi. Bakan, "Bunu yapmanın daha iyi bir yolu olabilir" dedi.

Cameron, Londra'nın Yediler Grubu (G7) ve Avrupa Birliği'nin bu konudaki birliğini en üst düzeye çıkarmak istediğini ancak bu girişim başarısız olursa "bu eylemi gerçekleştirmek isteyen müttefiklerle ilerlemek zorunda kalacağımızı" söyledi.

İngiltere'nin yaklaşık 25 milyar pound (32 milyar dolar) değerinde Rus varlığını hareketsiz bıraktığı tahmin ediliyor, ancak resmi bir rakam açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN