İran devlet televizyonu gösterilerde ölenlerin sayısının 35’e ulaştığını açıkladı

İran devlet televizyonu gösterilerde ölenlerin sayısının 35’e ulaştığını açıkladı

İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülen Mahsa Amini için yapılan gösteriler sürüyor. İran devlet televizyonuna göre gösterilerde en az 35 kişi hayatını kaybetti. Göstericiler ise ölü sayısının çok daha fazla olduğunu aktardı.

Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Emini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi üzerine ülke genelinde başlayan gösteriler, her geçen gün yayılıyor.

İranlı yetkililer gösteriler sırasında yaşanan can kayıplarıyla ilgili net bir bilgi vermese de devlet televizyonunun haberinde, resmi olmayan rakamlara göre şu ana kadar olaylar sırasında aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 35 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Haberde kesin ölü sayısının resmi makamlar tarafından açıklanacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

22 yaşındaki Mahsa Amini Tahran'da başörtüsü denetimi yapan ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan üç gün sonra 14 Eylül'de hastanede vefat etmişti. Polis ise Amini’nin Tahran'daki ahlak polisinin getirdiği karakolda 13 Eylül'de aniden kalp rahatsızlığı yaşayarak acilen hastaneye kaldırıldığını öne sürmüştü. Ancak ailesi bu iddiayı yalanlamıştı.

Amini’nin Kürdistan eyaletindeki Sakkız şehrinde gerçekleşen cenazesinde de gösteriler düzenlenmiş ve “Diktatöre ölüm” sloganları atılmıştı. Polis cenazeye katılanlara saldırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN