İran lideri Reisi’den OPEC açıklaması: İş birliğini güçlendireceğiz

İran lideri Reisi’den OPEC açıklaması: İş birliğini güçlendireceğiz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bazı Batılı ülkelerin OPEC üyeleri arasında ayrılık oluşturmaya çalıştığını ve buna karşılık üye ülkeler arasında işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Reisi, başkent Tahran'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays ile görüştü.

Görüşmede, bazı Batılı ülkeleri, kendi çıkarlarını güvence altına almak için OPEC üyesi ülkeler arasında bölünme ve ayrılık oluşturmaya çalışmakla suçlayan Reisi, "Buna karşılık OPEC üyeleri, aralarındaki uyumu güçlendirerek bu hedeflerin gerçekleşmesini engellemelidir" şeklinde konuştu.

Reisi, "İran'ın OPEC ile her zaman yapıcı bir iş birliği olmuştur. Seviyeyi yükselterek bunu devam ettireceğiz ve OPEC ile işbirliğini güçlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

‘İRAN DESTEĞİNDEN YARARLANACAĞIZ’

OPEC Genel Sekreteri Gays da İran'ın örgüt ve üyeleriyle her zaman faydalı, etkili ve yapıcı bir iş birliği içinde olduğunu ifade etti.

Gays, petrol piyasasındaki gelişmelere işaret ederek, "Umarım OPEC üyeleri arasındaki fikir birliği ve İran desteğinden ve yapıcı iş birliğinden yararlanarak piyasaya huzuru getirmeyi başarırız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN