İran lideri Reisi’den Rusya için taziye mesajı

İran lideri Reisi’den Rusya için taziye mesajı

Rusya başkenti Moskova’da gerçekleştirilen saldırıya ilişkin taziye mesajı yayınlayan İran lideri Reisi, "Rusya’daki terör saldırısını gerçekleştirenler ve bu saldırıyı planlayanlar cezalandırılmalı" diye kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Moskova’da bulunan bir konser salonuna yönelik saldırı nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi. Rusya halkı ve hükümetine, terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dileyen Reisi, "Masum sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-11-002.jpg
Konser salonunun önünde anma

Rus yetkililerin ulusal güvenlikleri için aldıkları önlemleri desteklediklerini belirten Reisi, "Rusya’daki terör saldırısını gerçekleştirenler ve bu saldırıyı planlayanlar cezalandırılmalı. Bu konuda atılacak adımların uluslararası toplum tarafından ciddiye alınması gerekiyor" dedi.

yeni-proje-10-005.jpg

‘TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİ ŞART’

Rusya’da gerçekleştirilen saldırı sonrası sosyal medya hesabından kınama mesajı yayınlayan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına, Rus halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Abdullahiyan, "Teröre karşı mücadelede uluslararası toplumunda ciddi adımlar atması gereken etkin bir iş birliğine ihtiyaç var" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN