İran'da bir 'Amini' vakası daha! 16 yaşındaki genç kız ahlak polisinin saldırısı sonrası komada

İran'da bir 'Amini' vakası daha! 16 yaşındaki genç kız ahlak polisinin saldırısı sonrası komada

İran’da başörtüsü kurallarına uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından katledilen Mahsa Amini'nin ölümünün üzerinden bir sene geçerken Tahran'da benzer bir olay daha yaşandı. 16 yaşında bir genç kızın, Tahran metrosunda ahlak polisi tarafından uğradığı saldırı sonrası komaya girdiği iddia edildi.

Hengaw isimli hak gurubu, 16 yaşında Armita Garawand isimli genç kızın Tahran metrosunda ahlak polislerinin saldırısı sonrası ağır yaralandığını duyurdu. Ancak İranlı yetkililer, Garawand'ın düşük tansiyon nedeniyle bayıldığını ve güvenlik güçlerinin bir dahli olmadığını iddia ediyor.

Hengaw ise Garawand'ın Pazar günü Tahran'daki Shohada metro istasyonunda ahlak polisi ajanları tarafından yakalandıktan sonra ağır yaralı olarak bırakıldığını söyledi.

GENÇ KIZI ZİYARET ETMEK İSTEYEN GAZETECİ GÖZALTINDA

Genç kadının Tahran'daki Fajr Hastanesi'nde sıkı güvenlik altında tedavi gördüğü ve "şu anda ailesinin bile ziyaret etmesine izin verilmediği" söylendi. Shargh gazetesinden gazeteci Maryam Lotfi olayın ardından hastaneyi ziyaret etmek istedi ancak hemen gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Olay sosyal medyada yoğun bir tartışmaya konu olurken, bazılarının iddiasına göre olayın videosunda genç kadının arkadaşlarıyla birlikte ve başı açık bir şekilde kadın polisler tarafından metroya itildiği görülüyor.

Tahran Metrosu Genel Müdürü Mesud Dorosti, öğrenci ile "yolcular veya metro yöneticileri" arasında "herhangi bir sözlü veya fiziksel çatışma" olduğunu reddetti.

55.jpgMahsa Amini'nin mezarı defalarca tahrip edildi

AMİNİ'NİN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül 2022'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşat devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini 16 Eylül'de yaşamını yitirmişti.

Amini'nin ölümü üzerine memleketi Sakkız'da 17 Eylül 2022'de başlayan gösteriler, ülke geneline yayılarak yönetim karşıtı protestolara dönüşmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN