IŞİD'den Suriye ordusuna saldırı: En az dokuz asker hayatını kaybetti

IŞİD'den Suriye ordusuna saldırı: En az dokuz asker hayatını kaybetti

Suriye'deki saldırılarını son dönemde artıran IŞİD, Hama vilayetinde orduyu hedef aldı. En az dokuz asker öldü, üç asker yaralandı.

IŞİD'in Suriye ordusuna düzenlediği saldırıda en az Suriye askerinin öldürüldüğü belirtildi. Londra merkezli olan ve muhaliflere yakınlığı ile bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırının Hama vilayetinin orta kesimlerinde düzenlendiğini belirtti.

Artı Gerçek'in SOHR'un aktarımına dayandırdığı habere göre, saldırıda en az üç asker de yaralandı.

2014 yılında Suriye ve Irak'ta geniş bölgeleri ele geçiren IŞİD'e karşı her ülkede de sırasıyla 2017 ve 2019 yıllarında zafer ilan edilmişti. IŞİD, Suriye'de ordu ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kendi kontrollerindeki bölgelerde yenilgiye uğratılmasının ardından ülkenin çöl bölgelerine çekilmişti.

HUMUS'TA DA 14 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Ancak örgüt son aylarda Suriye'deki saldırılarını artırmış durumda. Saldırılar özellikle de, üllkenin gaz sahaları ile Deyrülzor bölgesini Humus, Hama ve Şam'a bağlayan stratejik otobanın yer aldığı, Badiye olarak bilinen çölde düzenleniyor.

IŞİD 9 Ocak'ta Suriye askerlerini taşıyan bir otobüsü Humus'ta hedef almış, en az 14 asker ölmüştü. Kasım ayında da çölde düzenlenen saldırıda da askerler ve hükümet yanlısı silahlı grup üyelerinin aralarında bulunduğu 34 kişi öldürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN