İsrail, birliklerin saldırıdan 2 gün önce nakledilmesini araştıracak

İsrail, birliklerin saldırıdan 2 gün önce nakledilmesini araştıracak

Gazze'ye kara saldırılarını genişleteceklerini açıklayan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze sınırındaki komando birliklerinin, Hamas'ın saldırısından 2 gün önce işgal altındaki Batı Şeria’ya nakledilmesinin araştırılacağını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze’yi işgaline işaret ederek İsrail ordusunun "Gazze’de Hamas’ın ağırlık merkezlerine yönelik kara saldırılarını genişleteceğini" söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü, görevi Gazze Tümeni’ne takviye destek vermek olan yedek komando birliklerinin, Hamas'ın saldırısından 2 gün önce Gazze sınırından Batı Şeria’nın kuzeyine nakledilmesinin araştırılacağını ifade etti.

1-009.jpgİsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari

'SEVKİYATI HALKTAN GİZLEMEDİK'

Birliklerin sevkiyatının "halktan gizlenmediğini" söyleyen Hagari, söz konusu birliklerin konuşlandırılmasının normal şartlarda sürdürüldüğünü ve 7 Ekim’den önce de birliklerin "her hafta sonu olduğu gibi tehditlere göre hareket ettiklerini" belirtti.

Hagari, soruşturmaya başlamak için savaşın bitmesini beklemeyeceklerini ancak doğru operasyonel zamanı beklediklerini savunarak "7 Ekim’de olanların tam hikayesi ve her şey, yapacağımız detaylı soruşturmada ele alınacak. Bunu kamuoyuna borçluyuz" dedi.

MİLLETVEKİLİNİN 6 EKİM'DE BATI ŞERİA'YA BASKINI

İsrail'de sabıkasında cami kundaklama girişimine karıştığı için işgal altındaki Batı Şeria'dan uzaklaştırma emri bulunan aşırı sağcı milletvekili Zvi Sukkot, Yahudi yerleşimcilerin Huvvara beldesine yaptığı ve Filistinli bir gencin öldürüldüğü 6 Ekim'in ilk saatlerindeki baskınına katılmış, beldenin ana caddesine onlarca yerleşimciyle çadır kurmuştu.

2-002.jpgZvi Sukkot

İsrail ordusu, söz konusu milletvekili ve onlarca Yahudi yerleşimciyi korumak için gece bölgede geniş birliklerle konuşlanmıştı.

İsrail ordu radyosu da sosyal medya hesabından, milletvekili Sukkot ve onlarca Yahudi yerleşimcinin Filistin beldesinin ortasında hoparlörlerle İbranice ilahiler okuduğu görüntüleri yayımlamıştı.

Daha sonra Sukkot, İsrail ordusunun talebi doğrultusunda etkinliği sonlandırdıklarını duyurmuştu.

Haaretz gazetesinin, istihbarat kaynağına dayanan Amos Harel imzalı 8 Ekim'deki haberinde, Hamas'ın sürpriz saldırısı öncesinde İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da "bir İntifada patlamasına karşı her an hazırlık içinde olduğu" belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN