İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD'li asker öldü

İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD'li asker öldü

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 25 yaşındaki bir asker, Gazze'deki soykırıma karşı çıkmak adına, İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe vermişti. Yetkililer asker Aaron Bushnell'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken ABD'li bir asker dün öğleden sonra İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe vererek bir protesto gerçekleştirmişti.

BBC'de yer alan habere göre askerin kimliği polis tarafından San Antonio, Teksas'tan 25 yaşındaki Aaron Bushnell olarak belirlenirken, yetkililer hastaneye kaldırıların askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD Gizli Servisi askerin hastaneye sevk edilmeden önce alevlerin söndürüldüğünü ifad etmişti. Bushnell kendini ateşe vermeden önce "artık soykırımın suç ortağı olmayacağını" söylemiş ve nefesi tükenene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Askerin kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüler sosyal medyaya yayılmış ve büyük tepki almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN