İsrail onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi

İsrail onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi

İkinci dünya savaşında Nazi katliamından kaçan binlerce Yahudi'yi ölümden kurtaran Ukrayna yıllar sonra roller değişince büyük hayal kırıklığına uğradı. İsrail, onlarca Ukraynalının ülkeye girişine izin vermedi. Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk yaşananları gözyaşları içinde anlattı. "Son 6 gün içinde onlarca Ukraynalı, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndan geldikleri ülkelere geri gönderildi" dedi.

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, savaştan kaçarak İsrail'e gelen onlarca Ukraynalının havalimanından geri gönderildiğini bildirdi.

İsrail basınındaki haberlere göre Korniychuk, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, göz yaşlarına hakim olamadı.

İsrail İçişleri Bakanlığının Macaristan ve Polonya üzerinden gelen Ukraynalıların ülkeye girişlerine izin verilmemesi yönünde aldığı kararın kendileri için "hayal kırıklığı" olduğunu söyleyen Korniychuk, "Son 6 gün içinde onlarca Ukraynalı, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndan geldikleri ülkelere geri gönderildi." dedi.

"BUNLAR, SAVAŞTAN KAÇTILAR"

Söz konusu Ukraynalıların sığınma talebiyle geldiklerinin altını çizen Korniychuk, "Bunlar, İsrail'e çalışmaya gelmedi, savaştan kaçtılar." diye konuştu.

Holokost olaylarında binlerce Yahudi'nin Ukraynalılar tarafından kurtarıldığını ifade eden Korniychuk, gözyaşları içinde "daha fazla yardıma muhtaç olduklarını" dile getirdi.

İSRAİL: ÖLÇÜLÜ DAVRANIYORUZ

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Ukrayna'daki savaş konusunda "ölçülü ve sorumlu" bir yaklaşım benimsediklerini ifade etmişti.

20220301-2-52400031-74183739.jpg

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennett, Mossad İleri Teknolojiler etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Ukrayna savaşıyla birlikte "dünya düzeninin büyük bir çalkantıdan geçtiğini" belirten Bennett, "Başından beri İsrail devleti ölçülü ve sorumlu bir yaklaşım benimsedi. Bu da bizim sadece çıkarlarımızı korumakla kalmayıp aynı zamanda faydalı olmamızı da sağlıyor." dedi.

Bennett, Ukrayna konusundaki tavırlarının "sessizce yardım etmek" olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"(Bizim pozisyonumuz) Güvenilir bir oyuncu ve her iki tarafla da doğrudan iletişim kurabilen birkaç ülkeden biri olmak, gerektiği anda yardım edebilmektir. Evet, yardım etmek, sessizce."

İsrail Başbakanı ayrıca Ukrayna'ya gönderilmek üzere bugün 100 tonluk insani yardımın Tel Aviv'den yola çıktığını hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN