İsrail ordusu yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı: 20 ölü

İsrail ordusu yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı: 20 ölü

İsrail, Gazze'ye 111 gündür düzenlediği saldırılara bir yenisini daha ekledi. İsrail askerleri Kuveyt Meydanı’nda insani yardım için bekleyen Filistinlilere tanklarla ateş açtı. Saldırıda 20 Filistinli hayatını kaybederken, 180 Filistinli de yaralandı. Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar şiddetini artırarak devam ederken saldırılarda çoğu çocuk 25 bin 700 kişi yaşamını yitirdi. Barınma, beslenme ve tedavi konularında yaşanan kriz ise bölgedeki insani durumu çok ciddi seviyelere ulaştırdı.

Gazze Şeridi’ne havadan, karadan, denizden saldırılarını yoğunlaştıran İsrail askerleri bugün de kuzeydeki Kuveyt Meydanı’nda insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere tanklarla ateş açtı.

'KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNE ULAŞAMIYOR'

Saldırıda en az 20 Filistinli hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralandı. Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail güçlerinin saldırının ardından meydana girişleri engellediğini ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamadığını açıkladı.

Hizmet dışı kalan Şifa Hastanesine onlarca durumu kritik olan yaralının getirildiğini aktaran Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN