İsrail'den skandal hazırlık: Filistin bayrağı açana hapis cezası geliyor

İsrail'den skandal hazırlık: Filistin bayrağı açana hapis cezası geliyor

İsrail Parlamentosu tartışma yaratacak yeni bir yasayı onaylamaya hazırlanıyor. Yasa tasarısına göre; Filistin bayrağını açanlara bir yıla kadar hapis cezası verilecek. Yasanın geçerli olması için ise "üç oy" gerekiyor.

Filistinlilere yönelik zulümlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanan İsrail, "Filistin bayrağı açmanın bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını" öngören yeni bir yasa tasarısının hazırlığına başladı.

Aşırı sağcı, Yahudi Gücü Partisi üyeleri tarafından desteklenen tasarı, üç ya da daha fazla kişinin ‘düşman bir entitetin’ bayrağını sallamasının ‘yasak bir toplantı’ olarak kabul edileceğini ve bu nedenle cezalandırılacağını belirtti.

ÖN DEĞERLENDİRMESİNE ONAY VERİLDİ

marbutahaber'in Haaretz'den aktardığına göre; İsrail parlamentosu Knesset (yasama organı) "Filistin bayrağına hapis cezası vermeyi" öngören bu skandal tasarının, ön değerlendirmesine ise onay verdi. Fakat tasarının geçmesi için "üç oy" daha gerekiyor.

diaknesset2.jpg

Açıklamada, “İsrail devleti; vatandaşlarının yetkililerle aynı fikirde olmadıkları kararları, protesto etmelerine olanak tanır. Fakat tasarı, meşru protesto ile İsrail devletini tanımayanların, ona dostça yaklaşmayanların ya da İsrail’in kendi topraklarında bayrağını dalgalandırmasına izin vermeyenlerin bayraklarının yer aldığı protesto arasında kırmızı bir çizgi çiziyor" deniliyor.

1200-675.jpg

'İSRAİL POLİSİNE TALİMAT VERDİM'

İsrail Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ocak ayında Twitter’dan yaptığı açıklamasında ise, “Bugün İsrail polisine, kamusal alandan bir terör örgütüyle özdeşleştiğini gösteren herhangi bir FKÖ bayrağının asılmasının yasaklanması ve İsrail Devletine karşı her türlü kışkırtmanın durdurulması talimatını verdim” demişti.

bakan-001.jpg
İsrail Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN