İsrail’in gizli planı ifşa oldu: Gazzelileri Kongo'ya sürecek

İsrail’in gizli planı ifşa oldu: Gazzelileri Kongo'ya sürecek

İsrail-Hamas savaşı devam ederken, İbranice haber sitesi Zman Yisrael'e konuşan İsrail kabinesinden bir kaynak önemli açıklamalarda bulundu. Üst düzey bir kaynak, Tel Aviv yönetiminin Gazze'deki sivilleri Kongo'ya ve diğer afrika ülkesine göndermek için görüşmeler yaptığını belirterek, “Kongo göçmen almaya istekli. Başka ülkelerle de görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik işgali devam ederken, İbranice haber sitesi Zman Yisrael'e konuşan İsrail kabinesinden bir kaynak, Tel Aviv yönetiminin Gazze'deki Filistinlilerin kabulü için Kongo ve diğer Afrika ülkeleriyle gizli görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Üst düzey bir kaynak açıklamasında, “Kongo göçmen almaya istekli. Başka ülkelerle de görüşmelerde bulunuyoruz” sözlerini kullanırken, Kongo dışında diğer ülkelerden bahsetmedi.

Zman Yisrael'den Şalom Yerushalmi'nin aktardığına göre, İsrail İstihbarat Bakanı, Gila Gamliel dün İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada Tel Aviv'in olası 'Gazze planına' ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gamliel açıklamasında, "Savaşın sonunda Hamas yönetimi çökecek, belediye yetkilileri kalmayacak, sivil nüfus tamamen insani yardıma bağımlı olacak. İş olmayacak ve Gazze’deki tarım arazilerinin yüzde 60’ı güvenli tampon bölgesi haline gelecek" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Gamliel, “Gazze sorunu sadece bizim sorunumuz değil. Dünyanın insani göçü desteklemesi gerekiyor çünkü bildiğim tek çözüm bu" sözleriyle devam etti.

s1.jpg

WASHİNGTON VE PARİS'TEN İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in 'Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gönüllü olarak bölgeden göç etmelerine destek verdiklerini' yönündeki açıklamalarına, ABD ve Fransa'dan tepki gelmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrailli bakanların Gazze halkının göç etmesine yönelik paylaşımlarına tepki göstermişti. Miller, İsrailli iki bakanın söylemlerini 'kışkırtıcı ve sorumsuzca' şeklinde niteleyerek ABD’nin Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan açıklamaları reddettiğini belirtti.

Sözcü Miller, “Gelecekte Hamas'ın artık kontrolünde olmadığı ve hiçbir terör grubunun İsrail'i tehdit edemeyeceği bir Gazze'nin Filistin toprağı olduğu ve Filistin toprağı olarak kalacağı konusunda açık, tutarlı ve net olduk” ifadelerini kullandı.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere ise "Fransa çok açık bir şekilde toplumların zorla yerinden edilmesine karşıdır" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN