İsveç Ankara'nın NATO vetosunu aşmak için bir adım daha attı

İsveç Ankara'nın NATO vetosunu aşmak için bir adım daha attı

NATO üyeliği önünde engelleri kaldırma çalışmalarına devam eden İsveç, Ankara'nın vetosunu aşmak için bir adım daha attı. Son dönemde yaşanan siyasi krizlerin ardından İsveç polisi, güvenlik gerekçesiyle Kur'an yakma eylemlerini yasaklamaya başladı. İsveç basını, Kur'an dışındaki dini kitapların yasak kapsamında olmadığını duyurdu. İsveç polisi, eylemleri İsveç toplumuna yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi.

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te başlayan ve geniş çaplı tepkilere neden olan Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri, ülkede birer birer yasaklanmaya başladı. Sputnik'te yer alan habere göre, İsveç polisi, Müslümanlar ve İslam dini aleyhindeki ihlallerin ülkeye ve 'ülkenin yurt dışındaki çıkarlarına' yönelik saldırılar için gerekçe oluşturması nedeniyle bu faaliyeti İsveç toplumuna yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi.

'KUR'AN DIŞINDAKİ DİNİ KİTAPLAR KAPSAM DIŞI'

İsveç basını tarafından elde edilen polis içi belgelere göre, Kuran dışındaki dini kitaplar yasak kapsamında değil.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülkeden tepki gösterilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN