İsveç parlamentosuna saldırı planlayan IŞİD üyeleri yakalandı

İsveç parlamentosuna saldırı planlayan IŞİD üyeleri yakalandı

Almanya'da Federal Savcılık, IŞİD'in Horasan koluna üye olduğu belirtilen iki kişinin yakalandığını açıkladı. Zanlılar, Stockholm'deki İsveç parlamento binasının çevresinde saldırı planlamakla suçlanıyor.

Almanya Federal Başsavcılığı, Kuran yakma eylemlerine misilleme olarak İsveç parlamentosuna saldırı planladıkları iddia edilen iki IŞİD üyesinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu kişilerin, IŞİD'in Horasan koluna üye olduğu belirtildi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Savcılık açıklamasında, isimleri Ibrahim MG ve Ramin N olarak verilen iki kişinin Afganistan vatandaşı oldukları, ülkenin doğusundaki Gera kentinde yakalandıkları belirtildi. Savcılık, ikilinin Stockholm'deki İsveç parlamento binasının çevresinde polisleri ve başka kişileri öldürmeyi planladığını savundu.

Açıklamaya göre Ibrahim MG ve Ramin N, bölgenin lokasyonu konusunda internette araştırma yaptı ve ısrarla silah tedarik etme girişiminde bulundu. İkilinin silah almakta başarısız olduğu belirtilirken, iddia edilen plan hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

'TOPLADIKLARI BAĞIŞLARI SURİYE'YE YOLLAYACAKLARDI'

Açıklamada, zanlıların IŞİD'in Horasan koluna 2023'te katıldığı ve örgüt için yaklaşık 2 bin euroluk bağış topladığı belirtildi. Bu fonların, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda tutulan IŞİD üyelerine yardım etmek için kullanılmasının planlandığı savunuldu.

Ibrahim MG ve Ramin N'nin bugün ve yarın Almanya'da mahkemeye çıkarılacakları, ilgili dava başlayana dek gözaltında tutulup tutulmayacaklarına karar verileceği belirtildi. Reuters ajansı, İsveç Güvenlik Servisi'nin Almanya'daki dava hakkında yorum yapmak istemediğini, "Avrupa'daki mevkidaşlarıyla daimi olarak temas içinde olduklarını" belirtmekle yetindiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN