İsveç'te Kur'an yakma olayları için 'imaj değişti' uyarısı

İsveç'te Kur'an yakma olayları için 'imaj değişti' uyarısı

İsveç'te terörle mücadele şef isim olan Hallstrom, Stockholm'de son zamanlarda oldukça sıklaşan Kur'an-ı Kerim yakma olaylarının ardından ülkenin imajının değiştiğini ifade etti. Hallstrom, "Bir süre bu imajla yaşamak gerekiyor" dedi. söyledi.

İsveç'in terörle mücadele şefi Fredrik Hallstrom, gerçekleştirdiği basın toplantısında özellikle yılbaşından bu yana artan ve İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hallstrom, yurt dışındaki imajın özellikle sosyal medyada dolaşmaya devam edeceğini ifade ederek, bir süre bu imajla yaşamaları gerektiğini söyledi.

Söz konusu olaylarla ülkenin imajının değiştiğine işaret eden Hallstrom, güvenlik tehditlerinin de bir süre daha yüksek seviyede kalacağını ifade etti.

Kutsal kitap yakma olaylarının ardından, Başbakan Ulf Kristersson'un İsveç'in "öncelikli hedef" haline geldiğini söylemesinden sonra terör tehdidi düzeyi yüksek seviyeye çıkarılmıştı.

Adalet Bakanı Gunnar Strommer de güvenlik durumunun "çok kötü" olduğu konusunda uyarı yaparak ülkenin "öngörülebilir gelecekte bu büyük tehditle yaşayacağını" söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN