İtalyan modacı Roberto Cavalli hayatını kaybetti

İtalyan modacı Roberto Cavalli hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, hayatını kaybetti. 83 yaşındaki Cavalli, Floransa'daki San Miniato al Monte'de düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Dünyaca ünlü İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, 83 yaşında Floransa'da hayata veda etti. Cenaze töreni memleketi Floransa'daki San Miniato al Monte'de düzenlendi.

Cesur tasarımları ve lüks tarzıyla tanınan Cavalli, 1930 yılında doğdu ve Milano'da moda eğitimi aldı. 1960'larda kendi markasını kurdu ve kısa sürede uluslararası üne kavuştu.

Cavalli'nin leopar desenleri, deri kıyafetleri ve seksi siluetleri ikonik hale geldi. Hollywood yıldızları ve kraliyet üyeleri de dahil olmak üzere birçok ünlü isim Cavalli tasarımlarını tercih etti.

Cavalli, sadece bir moda tasarımcısı değil, aynı zamanda başarılı bir iş insanıydı. Şirketi Cavalli Group, dünya çapında birçok mağazaya ve otele sahipti.

Cavalli, 2018 yılında şirketini Katarlı yatırımcıya sattı ve emekli oldu.

9062699.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN