Japonya: Hane halkı gelirini artırmak için 'mümkün olan her şey' yapılacak

Japonya: Hane halkı gelirini artırmak için 'mümkün olan her şey' yapılacak

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida bugün parlamento konuşmasında ülkesinde deflasyona kesin bir son vermeyi planladığını açıkladı. Kişida konuşmasında "Yönetimimin en büyük misyonu ekonomiyi canlandırmaktır" ifadesini kullanırken, hane halkı gelirini artırmak için 'mümkün olan her şeyin' yapılacağını belirtti.

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida bugün yaptığı açıklamada, hükümetinin deflasyona kesin bir son vermek amacıyla gelir artışı sağlamak için "mümkün olan her şeyi" yapacağını söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Kişida, parlamento oturumunun başlangıç konuşmasında alt meclis genel kurulunda "Yönetimimin en büyük misyonu ekonomiyi canlandırmaktır. Ekonomi, özellikle de ücret artışları acil bir konudur" dedi.

Başbakan, herhangi bir yeni politika açıklamasa da, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'ye (LDP) desteğin on yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine düşmesine neden olan finansman skandalının ortasında, halkın siyasete olan güveninin yeniden kazanılması gerektiğini vurguladı.

Japonya ekonomisi artık deflasyonda olmasa da fiyat düşüşlerinin geri dönmesine ilişkin riskler, yetkililerin deflasyonun kesin olarak sona erdiğini ilan etmesini engelledi.

Kişida, yönetiminin asgari ücretleri yükselttiğini, tıbbi ve sosyal hizmetlerde çalışan kamu sektörü çalışanlarının yanı sıra kamyon şoförleri ve yarı zamanlı, sözleşmeli çalışanlar da dahil olmak üzere düzenli olmayan işçi sınıfının ücretlerini artırmaya çalıştığını söyledi.

Başbakan, ücret artışlarının yanı sıra gelirde ve kişi başına 40 bin yen (269,96 dolar) tutarındaki yerleşik vergilerde geçici kesintilerin Haziran ayından itibaren geçerli olacağını ve bunun harcanabilir geliri artıracağını söyledi.

Kişida, "Kamu ve özel sektör koordinasyonu yoluyla ücretlerde ve harcanabilir gelirde artışlar sağlayarak, toplumda ücretlerin artmasının doğal olduğuna dair olumlu bir zihniyet inşa edeceğiz" diye ekledi.

Kişida ve ülkenin Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, mali reformla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Suzuki parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, "Japonya'nın mali durumu, Covid-19 salgınına ve artan enflasyona yanıt olarak birkaç tur ekstra teşvik bütçesi nedeniyle daha da ciddileşecek" dedi.

Suzuki, "Orta ve uzun vadede mali reformlarla uğraşarak Japonya'nın mali sürdürülebilirliğine dair piyasa güvenini güvence altına almalıyız. Harcama yapısını normalleştirerek 2025 mali yılında faiz dışı bütçe fazlasını elde etmek amacıyla harcama ve gelir reformunu sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN