ABD basını: Suudi Arabistan’daki ABD üssüne saldırısında 15 asker yaralandı

ABD basını: Suudi Arabistan’daki ABD üssüne saldırısında 15 asker yaralandı

ABD basınına göre İran’ın Suudi Arabistan’daki Prens Sultan Hava Üssü’ne düzenlediği füze ve SİHA saldırısında 5’i ağır 15 Amerikan askeri yaralandı. Saldırıda yakıt ikmal uçakları ile AWACS uçağının da hasar gördüğü bildirildi.

İran’ın, ABD askerlerinin konuşlandığı Suudi Arabistan’daki Prens Sultan (El-Harc) Hava Üssü’ne düzenlediği saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. ABD basınında yer alan haberlere göre saldırıda hem personel kaybı hem de askeri teçhizatta hasar meydana geldi.

Associated Press’in (AP) konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre İran, 27 Mart’ta düzenlediği saldırıda 6 balistik füze ve 29 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullandı. Saldırının hedefi Suudi Arabistan’daki Prens Sultan Hava Üssü oldu.

15 ASKER YARALANDI

Haberde, saldırı sonucu en az 15 Amerikan askerinin yaralandığı, bunlardan 5’inin durumunun ağır olduğu aktarıldı. Yaralı askerlerin üs içerisindeki farklı noktalarda bulunduğu ifade edildi.

VURULAN BİNADA ASKERLERİN BULUNDUĞU BELİRTİLDİ

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Amerikalı ve Arap yetkililere dayandırdığı haberinde, saldırı sırasında vurulan binalardan birinde Amerikan askerlerinin bulunduğunu yazdı. Bu durumun yaralı sayısının artmasında etkili olduğu belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, Wall Street Journal saldırıda üste konuşlu çok sayıda havadan yakıt ikmal uçağı ile E-3 Sentry AWACS havadan komuta ve kontrol uçağının hasar gördüğünü bildirdi.

Açık kaynak istihbarat verilerini analiz eden bazı sosyal medya hesaplarında da saldırının ardından hasara ilişkin görüntüler paylaşıldı. Uydu görüntülerinde, ABD’ye ait bir KC-135 Stratotanker yakıt ikmal uçağının tamamen imha edildiği, üç uçağın ise ağır hasar alarak hizmet dışı kaldığı görüldü. Üs içinden paylaşılan fotoğraflarda da E-3 Sentry AWACS uçağının ciddi hasar aldığı yer aldı.

İRAN’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, Prens Sultan Hava Üssü’ndeki ABD’ye ait yakıt ikmal ve hava destek unsurlarının füze ve SİHA’larla hedef alındığını duyurmuştu. Açıklamada, ABD güçlerine ait "geniş gövdeli ve ağır yakıt ikmal ve destek uçaklarından bir kaçının imha edildiği veya ciddi şekilde hasar verildiği" belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN