Japonya'dan Ukrayna'nın yeniden inşasına destek

Japonya'dan Ukrayna'nın yeniden inşasına destek

Japonya, Ukrayna'nın yeniden inşasını görüşmek üzere bugün Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal'i Tokyo'da ağırladı. Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken yeni bir ikili vergi anlaşması ve Japon işletmelerine başka destek sözü verdi.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal Japonya'da resmi temaslara başladı.

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, Başbakan Şmıhal'i Tokyo'da ağırladı. Kişida, müzakerelerin açılışında yaptığı konuşmada, "Japonya Ukrayna'nın yanında yer aldı ve yanında olmaya da devam ediyor" dedi ayrıca ayrıntı vermeden yeni bir ikili vergi anlaşması ve bir yatırım anlaşması için müzakerelerin başladığını duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üçüncü yılına girerken Japonya, Kiev'in savaş çabalarıyla dayanışma göstermeyi amaçladığı için 10 milyar dolardan fazla mali yardım sözü verdi.

Japonya ölümcül silahların ihracatı yasak olduğu için doğrudan askeri destek sağlayamıyor. Japonya , silah ihracatı kurallarını Aralık ayında kısmen hafifletti ; bu, neredeyse on yıldır yapılan ilk revizyondu, ancak savaş halindeki ülkelere silah nakliyesi konusunda hala kısıtlamalar var.

JAPONYA'DAN VİZE KONTROLLERİNİ HAFİFLETME SÖZÜ

Şmıhal, toplantının Japonya-Ukrayna ilişkilerinde yeni bir dönemin habercisi olduğunu belirterek, Ukraynalıların Japonya'nın desteğini asla unutmayacağını söyledi.
Ukrayna Maliye Bakanı Serhii Marchenko, basın toplantısında Ukrayna'nın mevcut bütçe durumuna atıfta bulunarak, "Bizimle birlikte olan tek ortak Japonya olmasına rağmen gayet iyi idare ettik" dedi.

Yeniden yapılanma toplantısında Kişida, Japonya'nın Ukrayna'daki risk sermayesi şirketlerini destekleyeceğini, vize kontrollerinin hafifletilme sözünü verdiğini ve devlet kurumu JETRO'nun Kiev'de yeni bir ofis açacağını söyledi.

Konferansta yaklaşık 50 Japon şirketi Ukraynalı meslektaşlarıyla tarım, enerji ve altyapı gibi alanlarda anlaşmalar imzaladı. Anlaşmaların toplam değeri açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN