Kabus binlerce yıl sonra yeniden uyandı! Kuzeyden başlayacak güneye ilerleyecek: Kıyamet alameti gibi gelişme...

Kabus binlerce yıl sonra yeniden uyandı! Kuzeyden başlayacak güneye ilerleyecek: Kıyamet alameti gibi gelişme...

Kıyametin alameti olarak görülen yeni gelişme paylaşıldı. Bilim insanları bu konuda tüm dünyayı uyarıyor. Yıllar sonra Kuzeyden başlayacak kabus güneye doğru ilerleyecek. İşte beklenen felaket...

BURAK ÖZTOPRAK

Eski türler yeniden ortaya çıkmaya başladı. Dünyanın kuzeyinden güneyine doğru ilerleyecek tehlike paylaşıldı. Bilim insanları tarafından tüm dünyaya uyarı yapıldı. Binlerce yıl sonra uyanan kabus, kıyamet alameti olarak görülüyor. İşte tüm detaylar...

BİLİM İNSANLARI UYARDI

Bilim dünyasından endişe verici bir haber geldi: Küresel ısınmanın etkisiyle eriyen buzlar, binlerce yıl önce donmuş eski virüsleri serbest bırakıyor. Bilim insanları, bu durumun yeni ve ölümcül bir salgına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

0x0.jpg

KUZEYDEN GÜNEYE İLERLEYECEK

Arktik bölgelerdeki permafrost katmanlarında donmuş halde bulunan bu virüsler, ısınan iklim nedeniyle çözülmeye başladı. Bilim insanları, bu eski mikroorganizmaların yeniden aktifleşerek insanlık için yeni bir salgın tehdidi oluşturabileceğinden endişe ediyor.

Bu konuda uyarıda bulunan genetikçi Jean-Michel Claverie, kuzey bölgelerde ortaya çıkabilecek ve güneye doğru yayılabilecek salgınlar konusunda yeterince önem verilmediğini belirtti. Rotterdam'daki Erasmus Tıp Merkezi'nden Marion Koopmans ise permafrostta hangi virüslerin bulunduğunun bilinmediğini, ancak eski türlerin tekrar ortaya çıkarak salgınlara neden olabileceğini ifade etti.

t25-kuresel-isinma-etkisi-buz-614.webp

İNSANLIK TEHDİT ALTINDA

2014 yılında Claverie ve ekibi, Sibirya'da binlerce yıl boyunca donmuş halde kalmış canlı virüsleri izole etti. Bu virüsler, yalnızca amipleri enfekte edebiliyor olsa da, insanlara zarar verebilecek diğer virüslerin de bu durumda olabileceği belirtiliyor. Özellikle, çiçek virüsü ve herpes virüslerinin genomik izleri bulundu. Bilim insanları, donmuş toprağın en derin seviyelerinde bir milyon yaşına kadar virüsler içerebileceğini, bu virüslerin insan bağışıklık sistemlerinin tanımadığı türler olabileceğini belirtiyor.

Bu gelişme, dünya için yeni bir kıyamet alameti gibi görünüyor ve bilim insanları, olası bir salgını kontrol altına almak için Arktik izleme ağı planlıyor. Bu, insanlığın karşı karşıya olduğu yeni bir tehdidin işareti olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN