Son dakika! İran'daki saldırılarda can kaybı 787'ye yükseldi

Son dakika! İran'daki saldırılarda can kaybı 787'ye yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Orta Doğu’yu sarsan ABD-İsrail ve İran çatışmasına dair Türkiye’nin stratejik okumasını kamuoyuyla paylaştı. Savaşın sona ermesi için "askerî kapasitenin tasfiyesi" ve "rejim değişikliği" gibi iki keskin senaryoya dikkat çeken Fidan, Ankara’nın önceliğinin ise acil diplomasi olduğunu vurguladı.

Orta Doğu’yu sarsan savaşın dördüncü gününde, sahadan gelen veriler savaşın insani maliyetinin hızla arttığını gösteriyor. Stratejik noktaların yanı sıra sivil yerleşim birimlerinin de ateş hattında kaldığı İran’da, hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış resmi kurumlarca teyit edildi. İran Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki toplam ölü sayısının 787’ye yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, "153 yerleşim biriminde 504 noktanın hedef alındığı saldırılarda 787 kişi hayatını kaybetti." ifadelerine yer verildi.

Vurulan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, saldırılarda yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

İran Kızılayı tarafından, 2 Mart'ta yapılan açıklamada, ABD-İsrail saldırılarında 555 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

ABD-İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN