Kalın'dan Rusya açıklaması: Herkes köprüleri yakarsa kim konuşacak?

Kalın'dan Rusya açıklaması: Herkes köprüleri yakarsa kim konuşacak?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’nda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın, “Herkes Rusya ile köprüleri yakarsa günün sonunda onlarla kim konuşacak” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Batılı ülkeler Moskova rejimine ağır yaptırım kararları almış ve diplomatik ilişkileri durma noktasına getirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'dost olmayan ülkeler' diye tanımladığı Avrupa Birliği devletleri ve Amerika Birleşik Devletleri, Kremlin'le ilişkileri kesme noktasına gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

"UKRAYNALILARIN HER ANLAMDA DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Türkiye’nin ve diğer ülkelerin Ukrayna’daki savaşın sona ermesi için kesinlikle Rusya ile konuşması gerektiğini belirten Kalın, “Herkes Rusya ile köprüleri yakarsa günün sonunda onlarla kim konuşacak” dedi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kendisini savunması için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu da söyleyen Kalın, “Ukraynalıların her anlamda kendilerini savunmaları için desteğe ihtiyacı var. Fakat Rusya’nın da öyle ya da böyle dinlenmesi gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN