Kan donduran go-kart kazası! Başörtüsü yüzünden go-kartta boğuldu

Kan donduran go-kart kazası! Başörtüsü yüzünden go-kartta boğuldu

Bir grup gencin eğlenmek için gittikleri go-kart pistinde eğlence hazin ölümle sonuçlandı. Başörtülü kız, başörtüsü yüzünden go-kartta boğuldu! İşte olayın detayları...

Londra'da yaşanan trajik bir olay, 15 yaşındaki Ruwaida Adan'ın başörtüsünün go-kart etkinliğinde arızalı bir araca takılması sonucu boğularak hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

BAŞÖRTÜSÜ AKS DİŞLİSİNE DOLANDI

Barking: Go-kart company fined after schoolgirl death - BBC News

Genç kızın yarışmaya başlamasının ardından başörtüsünün, aracın kapalı olması gereken kısmına takılmasıyla dönen arka aks dişlisine ve kayışına dolandı. Barking'deki Capital Karts'ta gerçekleşen bu acı olay, genç kızın başörtüsünün koruma eksikliği nedeniyle aracın mekanizmalarına dolanarak boğulmasına yol açtı.

Olay, Ruwaida'nın arkadaşlarının önünde gerçekleşti ve hızlı müdahaleye rağmen genç kızın kurtarılamadığı bildirildi. Hastanede geçirdiği 4 günün ardından Ruwaida, "hipoksik beyin hasarı" ve "boğulma" sonucu yaşamını yitirdi. Annesi Amina Mohamed, kızlarının kaybının kendileri için büyük bir acı olduğunu ve geleceklerinden umut dolu planları olduğunu belirtti.

Capital Karts'a bağlı olarak faaliyet gösteren go-kart işletmesi, yapılan soruşturmanın ardından ciddi sağlık ve güvenlik ihlalleri tespit edilmesi üzerine para cezasına çarptırıldı. Barking ve Dagenham Konseyi'nin araştırmasında, go-kartların yarış öncesi kontrollerinin yapılmadığı ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN