Katar 8 Hintli eski deniz subayını serbest bıraktı

Katar 8 Hintli eski deniz subayını serbest bıraktı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Katar'ın sekiz Hintli eski deniz subayının idam cezalarını düşürmesinin ardından serbest bıraktığını açıkladı. Kaynaklara göre bu kişiler İsrail adına casusluk yapmakla suçlandı ancak Hindistan ve Katar bu suçlamaları doğrulamadı. Ekim ayında verilen idam cezaları Aralık ayında düşürüldü.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Katar'ın sekiz Hintli eski deniz subayının idam cezalarını düşürmesinin ardından serbest bıraktığını belirterek, bu subayların tutuklanmasının diplomatik ilişkilere meydan okumasından 18 ay sonra bu kararın Katar emirine ait olduğunu belirtti.

Kaynaklara göre bu kişiler İsrail adına casusluk yapmakla suçlandı ancak Hindistan ve Katar bu suçlamaları doğrulamadı. Ekim ayında verilen idam cezaları Aralık ayında düşürüldü.

ESKİ DENİZ SUBAYLARI YENİ DELHİ'YE ULAŞTI

Eski deniz subayları Yeni Delhi'ye vardıklarında medyaya kendilerini serbest bırakmanın Başbakan Narendra Modi'nin 'kişisel müdahalesi' olduğunu söyledi.

Yeni Delhi, subayların Ağustos 2022'de tutuklanmasının ardından Katar'la aylarca görüşmelerde bulundu ve dava dünyanın en büyük enerji ithalatçılarından biri olan Hindistan'ın önemli bir doğal gaz tedarikçisi olan Doha ile bağlarını sarstı.

Bakanlık, "Katar Devleti Emiri'nin bu vatandaşların serbest bırakılmasını ve eve dönüşünü sağlama kararını takdir ediyoruz" dedi. Eski Subayla tutuklandıkları sırada Katar yetkilileri için özel bir şirketle bir denizaltı projesi üzerinde çalışıyorlardı.

Öte yandan Katar'da 800 binden fazla Hint vatandaşı yaşıyor ve çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN