Kazakistan’ın en büyük telekomünikasyon şirketinde yolsuzluk iddiası

Kazakistan’ın en büyük telekomünikasyon şirketinde yolsuzluk iddiası

Kazakistan’ın Yolsuzlukla Mücadele Servisinin Başkanı Oljas Bektenov, Kazakistan’ın en büyük telekomünikasyon şirketi KazakhTelecom şirketinin Nur Sultan ve Almatı şubelerinde soruşturma yürüttüklerini açıkladı.

Kazakistan’ın en büyük telekomünikasyon şirketi KazakhTelecom’da yolsuzluk operasyonu kapsamında soruşturma gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kazakistan’ın Yolsuzlukla Mücadele Servisinin Başkanı Oljas Bektenov, şirketin en büyük hissedarlarından Kayrat Satıbaldı’nın özel uçakla Almatı’dan Dubai’ye giderken "yetkisini kötüye kullanarak zimmete para geçirme şüphesiyle" yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.

Yolsuzlukla Mücadele Servisinden yapılan açıklamada Satıbaldı hakkında zimmete para geçirmenin yanı sıra devletin güvenliğini zedeleyen diğer suçlara karıştığı iddiasıyla da soruşturma yürütüldüğü vurgulandı.

Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in yeğeni olan Kayrat Satıbaldı'nın, ülkede Kaspi Bank ve KazakhTelecom şirketinin önemli hissedarlarından olduğu biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN