Kennedy'yi öldüren suikastçının tahliye talebine 17. ret

Kennedy'yi öldüren suikastçının tahliye talebine 17. ret

ABD'nin 35. başkanı John F. Kennedy'nin kardeşi, eski Adalet Bakanı ve başkan aday adaylarından Robert F. Kennedy'nin katili Sirhan Sirhan'ın şartlı tahliye talebi 17. kez reddedildi.

California Disiplin ve Rehabilitasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, California'da kurulan 3 üyeli komisyonun 78 yaşındaki Sirhan'ın şartlı tahliye talebinin kabul edilmediği belirtilirken, 1968'de başkan aday adaylarından Kennedy'i öldürmekten hüküm giyen Sirhan'ın 17. şartlı tahliye talebi reddedilmiş oldu.

‘ANLAMSIZ KARAR’

Sirhan'ın avukatı Angela Berry, kararın ardından yaptığı açıklamada, psikiyatristlere göre müvekkilinin yıllardır toplum için herhangi bir tehdit oluşturmadığını savundu. Sirhan’ın sorumluluk bilinci geliştirmediğine dair görüşlerin anlamsız olduğunu söyleyen Berry, "Geçen sefer onu tahliye için uygun bulmuşlardı ve bugün hiçbir şey değişmedi. Uygun davranış sergilemeye devam ediyor" dedi.

srh.jpg
Kennedy'nin katili Sirhan Sirhan

Mahkeme, 2021'de yapılan duruşmada Sirhan'ın şartlı tahliyesine hükmetse de California Valisi Gavin Newsom, tutukluluğun devamına karar vermişti. Newsom, 2022'de, Sirhan’ın toplum için hala tehlike oluşturduğunu ve ABD tarihini değiştiren eylemindeki sorumluluğunu üstlenmediğini belirterek, suikastın Kennedy’nin o zaman hamile eşine ve çocuklarına çektirdiği acılarla beraber ABD halkına da zarar verdiği için şartlı tahliyesini reddetmişti.

KUTLAMA SIRASINDA SUİKAST

Robert F. Kennedy, partisinden başkan adayının belirlenmesi yarışında, Demokrat Parti’nin California eyaletinin ön seçimini kazanmasının ardından kutlama yaptığı Los Angeles’taki Ambassador Otel’in mutfağında 5 Haziran 1968’de vurulmuş, ve sonraki gün yaşamını yitirmişti.

Kennedy'nin ağabeyi 35. başkan John F. Kennedy ise, 22 Kasım 1963'te seçim çalışmaları için gittiği Teksas'ta suikasta kurban gitmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN