Kiev yanlısı Rus milisler Rusya'nın Kursk bölgesine saldırı başlattı

Kiev yanlısı Rus milisler Rusya'nın Kursk bölgesine saldırı başlattı

Ukrayna savaşı üçüncü yılında devam ederken, Rus yetkililer, Kremlin karşıtı milislerin Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine bir saldırı başlattığını duyurdu. Bölge valisi Roman Starovoit, "Ukraynalı teröristler Tyotkino köyü civarındaki sabotaj ve keşif birimleriyle topraklarımıza girmeye çalışmaktan vazgeçmediler" diye konuştu.

Rusya Ukrayna savaşı iki yıldır aralıksız devam ederken, Ukrayna tarafında savaşan Kremlin karşıtı milislerin ülkenin batısındaki Kursk bölgesine bir saldırı başlattığını duyurdu.

T24'te yer alan habere göre, Kursk bölgesi Valisi Roman Starovoit, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden, Ukraynalı teröristler Tyotkino köyü civarındaki sabotaj ve keşif birimleriyle topraklarımıza girmeye çalışmaktan vazgeçmediler" diye yazdı.

Vali Starovoit, Kursk bölgesi sakinlerini drone saldırılarına karşı uyararak, onları tetikte olmaya çağırdı.

Önceki gün, Rusya Özgürlük Lejyonu, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburu, Kursk bölgesi ve komşu Belgorod bölgesindeki sivilleri bölgeden ayrılmaya çağırmıştı. Kiev adına savaşan Rus vatandaşlarından oluşan üç milis grubu, Rusya topraklarından Ukrayna'ya yapılan saldırılara son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Perşembe günü, Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu, Telegram üzerinden, bu hafta başında ele geçirdiklerini iddia ettiği Tyotkino'daki mühimmat depolarını imha ettiğini iddia ettiği bir video yayınladı. Ancak videonun zamanı ve yeri net olarak belirlenemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN