Kiev'de Rusya tarafından yıkılan 200 okul restore edildi

Kiev'de Rusya tarafından yıkılan 200 okul restore edildi

Rusya'nın saldırılarında hasar alan Ukrayna'nın başkenti yaralarını sarmaya başladı. Rusya'nın saldırılarından zarar gören Kiev'deki 244 eğitim kurumundan 198'inin tamamen veya kısmen restore edildiği duyuruldu.

Kiev Bölge Valisi Ruslan Kravchenko dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kiev Bölgesindeki geniş çaplı işgalinin başlangıcında zarar gören 244 eğitim kurumundan 198'inin tamamen veya kısmen restore edildiğini duyurdu.

Bucha, Irpin, Borodianka ve Brovary de dahil olmak üzere başkentin çevresindeki topluluklarda toplam 122 okul ve 71 anaokulu restore edildi. Bölgede 15 anaokulu ve 28 okulun yeniden inşa edilmesi planları devam ediyor.

Kravchenko, restore edilen tesislerin yüzde 80'den fazlasının tamamlandığını kaydetti. Restorasyon çalışmaları arasında hava saldırılarına karşı koruma sağlayacak modüler barınakların kurulumu da yer alıyor. Şu ana kadar okullarda ve anaokullarında bin 200'ün üzerinde barınak donatıldı.

BUCHA'DA TOPLU MEZAR KEŞFEDİLDİ

Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı geniş çaplı işgal etmesinin hemen ardından gelen ilk birkaç ayda Rusya, Ukrayna'nın başkentini ele geçirmeye çalışırken Kiev Bölgesindeki okulları, anaokullarını ve meslek enstitülerini yok etti. Kiev Bölgesinde halk savaşın getirdiği zorlu koşullarla mücadele etti.

Kiev yakınlarındaki küçük bir şehir olan Bucha'da toplu mezarlar keşfedildi ve yüzlerce sivilin öldürülmesi de dahil olmak üzere binlerce savaş suçu belgelendi. Kiev Bölgesi Nisan 2022'de tamamen özgürleştirilmeden önce Irpin'de ve başkentin çevresindeki bölgelerde benzer zorlu koşullar görüldü.

Kravchenko'ya göre, eğitim kurumlarını restore etme çalışmaları Avrupa yardımı ve hayır kurumlarının desteği de dahil olmak üzere çeşitli yollarla finanse edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN