'Kim Jong-un hasta' iddialarına hükümetten cevap: Başkanımız halkı için daha az yiyor

'Kim Jong-un hasta' iddialarına hükümetten cevap: Başkanımız halkı için daha az yiyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, önceki gün yayınlanan fotoğraflarda hiç olmadığı kadar zayıf göründü. Yetkililer, Kim'in halkı için daha az yediğini belirtirken, Kim'in sağlık sorunları olduğuna dair iddiaları net olarak reddeti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, katıldığı bir toplantıda çekilen ve Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayımlanan fotoğraflarda dikkat çekici şekilde zayıfladığı görüldü.

Hükümet yetkilileri, şiddetli gıda kıtlığı ile boğuşan ülkede 37 yaşındaki liderin halkı için daha az yediği konusunda ısrarcı oldu ve Kim'in hasta olduğu iddialarını kesin olarak reddetti. Bu yılın başlarında Kim'in 20 kilodan daha fazla verdiği haberleri, sağlığıyla ilgili şüphelere sebebiyet vermişti.

'KİM ZAYIFLADI, HALKIN KALBİ KIRILDI'

Kuzey Kore liderinin daha fazla zayıfladığını gösteren fotoğraflar, KCNA'nın yakın zamanda Kuzey Kore'nin 25 milyonluk nüfusunun çoğunun açlık ve sistematik baskıyla mücadele etmesine rağmen, Kim'in bu zayıf halinin 'halkın kalbini kırdığını' açıklamasının ardından paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN