Kuzey Kore'de ilginç propaganda: Dürümü başkanımızın babası buldu

Kuzey Kore'de ilginç propaganda: Dürümü başkanımızın babası buldu

Kuzey Kore'de yayınlanan bir propaganda videosunda, döner dürüme benzer bir yiyeceğin, 2011 yılında eski Devlet Başkanı Kim Jong-il tarafından geliştirildiği iddia edildi.

Uzun yıllardır gıdaya erişim sorunları yaşayan ve özellikle Kovid-19 salgınının patlak vermesinden sonra kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kuzey Kore'de ilginç bir propaganda kampanyası yürütülüyor. Bir hükümet sözcüsü, devlet yayın organlarından The Rodong Sinmun gazetesine, mevcut Lider Kim Jong-Un'un babası eski lider Kim Jong-Il'in 'buğday dürümleri' denilen bir yiyecek icat ettiğini ve bu sayede ülkesindeki gıda kıtlığına rağmen satışların patladığını yazdı.

doner.jpgEski Devlet Başkanı Kim Jong-Il, döner dürümlerin hazırlandığı bir mutfağı teftiş ediyor

DÜRÜMLERİ SICAK ÇAYLA TÜKETİN

Hürriyet'te yer alan habere göre; konuya ilişkin bir propaganda videosu da yayınlanırken, yazıda bahsi geçen 'buğday dürümlerinin' daha çok dönere olan benzerliği dikkat çekti. İngiliz basınında da yer verilen haberde dürümlerin Meksika mutfağındaki burrito'dan çok dönere benzediği yorumu yapıldı. Ülkenin başkenti Pyongyang'da bulunan Kumsong gıda fabrikasının dışında dürümleri yiyen Kuzey Korelilerin gösterildiğini videoda, Korelilere dürümleri sıcak çay ya da maden suyuyla tüketmeleri tavsiye edildi. Baba Kim'in dürümlerin hazırlandığı bir mutfaktaki teftişinin de gösterildiği videoda, dürümler için döner kesen makinelerin görüntüleri de yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN