Kim Jong-un Kuzey Kore halkına böyle seslendi: Ölüm kalım savaşı veriyoruz

Kim Jong-un Kuzey Kore halkına böyle seslendi: Ölüm kalım savaşı veriyoruz

Kuzey Kore'nin, tarihindeki en kötü ekonomik krizden geçtiğini söyleyen Kim Jong-un, son konuşmasında da gıda ve barınma kriziyle mücadeleye öncelik vereceklerini belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, daha önce ülkesinin tarihindeki en kötü ekonomik krizden geçtiğini söylemişti. Son konuşmasında da gıda ve barınma kriziyle mücadeleye öncelik vereceklerini belirtirken ekonomideki olumsuz gidişata ve iç gelişmelere odaklanan Kuzey Kore lideri, doğrudan değinmese de sıklıkla ABD ve Güney Kore'yi eleştirdi. 2021'de ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Kim, gıda ve barınma krizinin çözümü için radikal çözümlere gidileceğinin de sinyalini verdi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kuzey Kore özellikle pandemi sürecindeki kapanma nedeniyle ciddi bir gıda krizi yaşıyor. Ülkede kışın da gelmesiyle gıda arzında ciddi sorunlar yaşandığı ve birçok kişinin açlık riski altında.

KORE'DE EKONOMİK KRİZ Mİ VAR?

Kuzey Kore, Çin'de ilk Covid-19 vakalarının görülmesinin ardından Ocak 2020'de sınırlarını kapatmış ve bu durum ülke ekonomisinde sarsıntıya yol açmıştı. Kim Jong-un, nisan ayında yaptığı bir konuşmada da ülkenin tarihindeki en kötü ekonomik krizden geçtiğini belirterek durumu 1990’lardaki kıtlık ve açlıkla mücadele dönemine benzetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN