Kolombiya'da sular durulmuyor

Kolombiya'da sular durulmuyor

Kolombiya'da hükümetin vergi reform paketine karşı ilan edilen ulusal grev sonrası eylemler devam ediyor. Ülke genelinde can kaybı 27'ye yükselirken haber alınamayan insanlar da var. Kolombiya Ombdusman ofisi kaybolan 90 kişi olduğunu söylüyor ancak STK'lar bu sayının 379 olduğunu vurguluyor.

Kolombiya'da 28 Nisan'da başlayan hükümet karşıtı gösteriler artarak devam ediyor. Hükümetin vergi reformu talebine karşı ulusal grev ilan edilen ülkenin birçok kentinde polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Protestolar nedeniyle  Devlet Başkanı Duque, geri adım atarak 'Sürdürülebilir Dayanışma Yasası' adı altında çıkarmaya planladığı vergi reform paketini geri çekti ancak göstericiler sokakları terk etmedi.

2-001.jpg

Hükümet tüm sektörlerden diyalog için bir alan açma teklifi yaparken, halk ise kendi taleplerini açıkladı. Halk hükümetten istişare olmaksızın ortaya çıkan ve sektörün özelleştirilmesini teşvik eden sağlık reformu tasarısının geri çekilmesini, pandemi sırasında en çok etkilenen işçiler için temel gelir, milli üretimin savunulması, öğrenciler için üniversitelere ücretsiz kayıt istiyor.

3.jpg

Hala devam etmekte olan gösterilerde Başkent Bogota'nın tarihi Bolivar meydanı başta olmak üzere kentin birçok noktasında bir araya gelen göstericiler Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetinin politikalarını sloganlar atarak protesto ediyor.

Protestoların başlangıcından itibaren şiddetli olayların yaşandığı ülkenin 3. büyük kenti Cali'de, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

1-001.jpg

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Kolombiya Ofisi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cali'nin farklı bölgelerinde meydana gelen olayları ve buna bağlı olarak 2 kişinin yaralanmasını endişeyle takip ediyoruz" dedi.

CAN KAYBI 27'YE ÇIKTI

Kolombiya Ombudsman Ofisi'nden yapılan açıklamada,  gösterilerde ölenlerin sayısının 26'dan 27'ye çıktığı duyuruldu.

Ülke geneli 11 gündür devam eden protestolarda şimdiye kadar 936 tutuklama olduğunu belirten Ofis, polisin toplamda göstericilere 1771 kez müdahalede bulunduğunu belirtti.

5-001.jpg

KOLOMBİYA OMBDUSMAN OFİSİ 90, STK 379 KİŞİ KAYIP DİYOR

Ofis, kayıp kişilerle ilgili son yayımladığı verilerinde şu ana kadar 145 kayıp vakasından 55'inin bulunduğunu, 90 kişi için ise araştırmanın devam ettiğini bildirmişti.

Öte yandan Ombudsman Ofisi'nden bağımsız olarak, STK'lerin kayıp insanlarla ilgili yaptığı açıklamaya göre, gösterilerin başlangıcından bu yana 379 kişiden haber alınamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN