Koronavirüs, gizemli hepatit, maymun çiçeği derken... Komşuda yeni virüs alarmı!

Koronavirüs, gizemli hepatit, maymun çiçeği derken... Komşuda yeni virüs alarmı!

Koronavirüs, gizemli hepatit, maymun çiçeği virüsü derken şimdi de Irak'ta son aylarda artan hemorajik ateş virüsü endişeye neden oldu. DSÖ, en az 12 ülkede 80’den fazla maymun çiçeği vakası görüldüğünü açıklarken Türkiye'nin sınırında İran'da ortaya çıkan 'hemorajik ateş virüsü' korku saldı. İran Sağlık Bakanlığı, virüs nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pandemi son 3 senede milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanırken birçok ülke salgının hafiflemesi nedeniyle tedbirleri kaldırma kararı aldı.

Koronavirüs salgınından tam kurtulduk derken ABD, İngiltere, İspanya, İsrail, Danimarka, İrlanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya, Belçika, Hollanda, Kanada gibi ülkelerde 180'e yakın çocukta görülen gizemli hepatit virüsü küresel salgın riskini yeniden gündeme getirdi.

Gizemli hepatit şoku atlatılmadan ilk olarak İngiltere'de ortaya çıkarak son 2 haftada 12 ülkeye yayılan 'maymun çiçeği virüsü' (monkeypox) tüm dünyada paniğe neden oldu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, "Ülkemizde bugüne kadar "maymun çiçeği" vakası görülmemiştir." dedi.

Bugüne kadar İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, Kanada, İsveç, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya, Avustralya, İsrail’de görülen maymun çiçeği virüsü, son olarak İsviçre’de 1 kişide tespit edildi.

12'DEN FAZLA ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Hızla yayılan maymun çiçeği virüsü hakkında açıklama yapan, Dünya Sağlık Örgütü, "En az 12 ülkede 80’den fazla maymun çiçeği vakası doğrulandı” dedi. DSÖ ayrıca herhangi bir ülke adı vermeden 50 şüpheli maymun çiçeği vakasının araştırıldığını belirterek, dünya genelinde daha fazla maymun çiçeği vakasının olabileceğini bildirdi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) ise maymun çiçeği virüsünün genellikle hafif geçirilen ve çoğu insanın birkaç hafta içinde iyileştiği nadir bir viral enfeksiyon olduğunu açıkladı.
DSÖ, daha önce yaptığı açıklamada maymun çiçeği virüsünün cinsel yolla bulaşıp bulaşmadığı iddialarının şu anda belirsizliğini koruduğunu belirtmişti.

HEMORAJİK ATEŞ VİRÜSÜ KOMŞUDA 18 CAN ALDI

Maymun çiçeği virüsünün ardından Irak’ta görülen 'hemorajik ateş virüsü' nedeniyle can kayıplarının yaşanması ülkede endişe yarattı.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf El-Bedir, ülkede şu ana kadar virüs nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, kanamalı olarak bilinen hemorajik ateş virüsü vakalarının korkunç şekilde arttığını söyledi. El-Bedir, ülke genelinde vaka sayısının da 90’a yükseldiğini duyurarak, hastaların hızlıca tedavi edilmemeleri durumunda can kaybının daha da artacağını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN